Δευτέρα 13 Αυγούστου 2007

Αμπελοφιλοσοφιες..

Καλοκαιρι στην Αθηνα.Το πρωτο μου μπανιο χτες,καπου στην Αναβυσο.Αμπελοφιλοσοφιες στην παραλια με φιλους."Οταν πας διακοπες,ξεκαθαριζουν τα πραγματα.Τα βλεπεις πιο καθαρα,απο αποσταση κ βλεπεις τι θες,τι σου λειπει.Βλεπεις τι κ πως."Αυγουστος στην Αθηνα.Παλι δεν θα δω τι κ πως..Παλι δεν θα ξεκαθαρισει τιποτα...Υπαρχει κατι για να ξεκαθαρισει αραγε?Υπαρχει κατι για να δω?Υπαρχει κατι να σκεφτω αν θα μου ελειπε στις διακοπες..
Ο ζαμαν εχει κολησει στο μπαλκονι,εγω στον καναπε..με πηγε παλι βολτα το απογευμα στο Λυκαβητο.Αυριο παλι,θα με παει..το πρωι..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η γη είναι γεμάτη ουρανό λένε. Εδώ, εκεί, παραπέρα. Παντού, πάντα. Αθήνα, Παρίσι, New York, Κάιρο, Γιβραλτάρ, ένας ουρανός. Μ'αστέρια άλλοτε, άλλοτε χωρίς. Μας λείπει ότι δεν έχουμε. Πώς ξεχωρίζουμε αυτά που έχουμε απ'αυτά που νομίζουμε οτι έχουμε? Μήπως έχουμε αυτά που θέλουμε αλλά δεν ξέρουμε να τα απολαύσουμε τελικά?

Για να το ψάχνεις τόσο μπορεί και να μην υπάρχει κάτι που θα σου έλειπε εκτός ίσως από τον Ζαμάν. Τώρα ούτε αυτός δε θα σου λείψει.

'Είναι άραγε τόσο μικρό πράγμα να έχεις χαρεί τον ήλιο, να έχες ζήσει το φως την άνοιξη, να έχεις συλλογιστεί, να έχεις πράξει? (Matthew Arnold)'

Να γράφεις. Να ρωτάς. Να απαντάς. Να πετάς. Να λείπεις. Να σου λείπουν. Να ζωγραφίσεις σήμερα. Αυτό που θα'θελες κι ίσως το βρεις. Για να ρωτάς αν θα σου έλειπε κάτι υποπτεύεσαι πως υπάρχει κατι να σου λείψει. Αν το αφήσεις. Να σου λείψει εννοώ.

Είναι ομορφος ο Αυγουστος. Είναι όμορφη η Αθήνα τον Αύγουστο. Όπως και οι ερωτήσεις σου. Κι οι όμορφες ερωτήσεις όμορφα απαντώνται.
Οπου κι αν είμαστε με τα ίδια μάτια αντικρύζουμε τις αλήθειες μας. Κάθε μήνα. Καλές οι αμπελοφιλοσοφίες ποτε πότε. Ανέβα στον Λυκαβηττό, πάρε βαθιές ανάσες κ δες τα όλα από ψηλά κι από απόσταση. Οσα έχεις, όσα μπορείς και οσα θέλεις. Και μπορει μ'αυτο τον τρόπο να μην χρειαστει να πας διακοπες! Μπορεί να δεις τι και πως. Μπορεί να κολλήσει ο Ζαμαν στον καναπέ κι εσύ στο μπαλκόνι αυτόν τον Αυγουστο. Ενδεχομένως πάλι να ξεκολλήσετε και οι δύο για τα καλά από ότι σας έχει ¨κολλήσει¨.
Μια ακόμη πρωινή βόλτα κι όλα θα φανερωθούν. Να δεις. Να τα δεις. Θα τα δεις? Θα δεις.. Hasta siempre!